bg  en  

Внос и дистрибуция на ветеринарни медикаменти и фуражни добавки

kot

Strong Hold Plus

Strong Hold Plus
zoom Увеличи изображение
Strong Hold Plus Strong Hold Plus

STRONGHOLD PLUS

Какво представлява Stronghold Plus и за какво се използва?

Stronghold Plus е лекарство, което се използва за лечение на смесено опаразитяване с кърлежи и други паразити, които могат да бъдат открити по кожата или козината на котки, като бълхи, ушни акари и въшки и/или червеи, които живеят в тялото.

Предпазва котките от широк спектър паразити:

  • Възрастни бълхи
  • Яйца на бълхи
  • Ларви на бълхи
  • Кърлежи
  • Ушни кърлежи
  • Въшки
  • Анкилостоми
  • Кръгли червеи
  • Сърдечни паразити

 

СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИТЕ СУБСТАНЦИИ И ЕКСЦИПИЕНТИТЕ

Всяка единична доза (пипета) съдържа:

Активни субстанции:

Stronghold Plus разтвор за прилагане върху ограничен участък Общ обем на една доза (ml) selamectin (mg) sarolaner (mg)
Котки ≤2,5 kg 0,25 15 2,5
Котки >2,5–5 kg 0,5 30 5
Котки >5–10 kg 1 60 10

 

Ексципиенти:

0,2 mg/ml butylhydroxytoluene.

Разтвор за прилагане върху ограничен участък.

Прозрачен, безцветен до жълтеникав разтвор.

 

ВИДОВЕ ЖИВОТНИ, ЗА КОИТО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ВМП

Котки.

cats1

 

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ

За котки, които са рискови или вече опаразитени със смесени инфекции с кърлежи, бълхи, ларви, стомашно-чревни нематоди или сърдечен червей. Ветеринарномедицинският продукт е изключително показан за употреба при опаразитяване с кърлежи и един или повече от останалите паразити, за които е предназначен.

 

Ектопаразити:

- За лечение и предпазване от опаразитяване с бълхи (Ctenocephalides spp.). Ветеринарномедицинският продукт има незабавна и продължаваща най-малко 5 седмици способност да унищожава бълхите и да препазва от ново опаразитяване. В продължение на 5 седмици след приложение продуктът унищожава възрастните бълхи преди да започнат да снасят яйца. С овоцидното си и ларвицидно действие ветеринарномедицинският продукт допринася за контрола на съществуващите в околната среда популации на бълхи в зоните, до които животните имат достъп.

- Продуктът може да се ползва като част от лечението на алергичен дерматит, причинен от бълхи (FAD).

- Лечение на опаразитяване с кърлежи. Ветеринарномедицинският продукт има незбавен и продължаващ най-малко 5 седмици акарициден ефект срещу Ixodes ricinus и Ixodes hexagonus, и 4 седмици срещу Dermacentor reticulatus и Rhipicephalus sanguineus.

- Лечение на ушна краста (Otodectes cynotis).

- Лечение на опаразитяване с хапещи въшки (Felicola subrostratus).

 

Необходимо е кърлежите да се прикрепят към гостоприемника и да започнатда се хранят, за да бъдат изложени на действието на sarolaner.

 

Нематоди:

- Лечение на опаразитяване с възрастни глисти (Toxocara cati) и възрастни стомашно-чревни анкилостоми (Ancylostoma tubaeforme).

- Предпазване от сърдечни паразитози, причинени от Dirofilaria immitis чрез ежемесечно третиране

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Да не се използва в случай на свръхчувствителност към активната субстанция или към някой от ексципиентите.

Да не се използва при котки, страдащи от съпътстващи заболявания или такива, които са изтощени и недохранени (за ръста и възрастта си).

 

ДОЗИРОВКА ЗА ВСЕКИ ВИД ЖИВОТНО, МЕТОД И НАЧИН НА ПРИЛАГАНЕ

Разтвор за прилагане върху ограничен участък.

 

Stronghold Plus се прилага с еднократно нанасяне на единична доза съгласно таблицата по-долу (сътветства на минимална доза 6 mg/kg selamectin и 1 mg/kg sarolaner).

 Телесна маса на котката (kg)   Съдържание на пипетата (ml)     Концентрация и брой пипети, които се прилагат
 Stronghold Plus 15 mg/2.5 mg (жълта капачка) Stronghold Plus 30 mg/5 mg (оранжева капачка)   Stronghold Plus 60 mg/10 mg (зелена капачка)
 ≤2,5  0,25  1    
 >2,5–5  0,5    1  
 >5–10  1      1
 >10     Подходяща комбинация от пипети

 

Бълхи и кърлежи

В зависимост от локалната епидемиологична ситуация, в сезоните с висок риск от заразяване прилагайте ветеринарномедицинския продукт на месечни интервали за оптимален контрол на опаразитяването с кърлежи и бълхи.

 

След прилагане на ветеринарномедицинския продукт, възрастните бълхи умират в рамките на 24 часа, спира производството на жизнеспособни яйца и се унищожават ларвите (намират се само в околната среда). Това спира репродукцията на бълхите, прекъсва жизнения им цикъл и допринася за контрола на съществуващите в околната среда популации от бълхи на местата, до които животното има достъп.

 

Предпазване от сърдечен червей

Продуктът може да се прилага целогодишно или най-малко един месец след контакта на животното с комари и да се продължи прилагането на месечни интервали до края на сезона на комарите. Последната доза трябва да се приложи в рамките на един месец след последния контакт с комари. Ако се изпусне прилагането на доза и интервалите между приложенията станат по-големи от 1 месец, незабавното приложение на продукта и възобновяването на месечното третиране ще намали риска от развитие на възрастни сърдечни червеи. Когато сменяте продукта за профилактика на дирофилариоза с друг продукт, първата доза от новия продукт трябва да се приложи в рамките на един месец от последната доза с предишния ветеринарномедицински продукт.

 

Лечение на инфекции с анкилостоми и кръгли паразити

Приложете единична доза от продукта. Честотата и необходимостта от следващи третирания са в зависимост от преценката на лекуващия лекар.

 

Лечение на хапещи въшки

Приложете единична доза от продукта.

 

Лечение на ушна краста

Приложете единична доза от продукта. След 30 дни да се извърши преглед от ветеринарен лекар, за да се определи нуждата от повторно третиране.

 

СПЕЦИАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ПРОДУКТА

Да се съхранява далеч от погледа и на недостъпни за деца места.

Съхранявайте при температура под 30 °C.

Не изваждайте пипетата от блистера до употреба.

Да не се използва този ветеринарномедицински продукт след изтичане срока на годност, посочен върху картонената кутия, блистера и пипетата след ЕХР. Срокът на годност отговаря на последния ден от този месец.

 

За повече информация, се обърнете към Вашия ветеринарен лекар.

 

Производител: ZOETIS
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

 zoetis

logo orion1

     icf-logo2010va

   vit

 

За ветеринарни лекари

Уеб дизайн и SEO М-Дизайн +

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето сърфиране. Ние ще приемем, че сте съгласни с това, но можете и да се откажете, ако желаете.