bg  en  

Внос и дистрибуция на ветеринарни медикаменти и фуражни добавки

Simparica Trio

Simparica Trio
zoom Увеличи изображение

1080x320 vet home3

Какво представлява Simparica и за какво се използва?

 

Simparica Trio е ветеринарномедицински продукт, който се използва за третиране на кучета срещу опаразитяване с бълхи,хкърлежи и инфекции с кръгли червеи или анкилостоми в червата. Същевременно Simparica Trio се използва за профилактика на дирофилариоза и на заразяване с белодробни паразити (и двете се причиняват от червеи в кръвта, които заразяват сърцето и съдовете, кръвоснабдяващи белите дробове).

 

Активна субстанция: Сароланер + Моксидектин + Пирантел

 

Видове животни, за които е предназначен ВМП: за кучета

unnamed

 

https://my-vet-trade.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/50-simparica-trio

 

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ

За кучета с или рискови от смесени инфекции от външни и вътрешни паразити. Ветеринарномедицинският продукт е изключително показан, когато е необходимо третиране срещу кърлежи или бълхи и стомашно-чревни нематоди по едно и също време. Ветеринарномедицинският продукт е в същото време ефикасен за предпазване от сърдечен червей и ангиостронгилоза.

 

Ектопаразити

- За лечение на опаразитяване с кърлежи. Ветеринарномедицинският продукт има незабавна и продължителна способност да убива кърлежите за период от 5 седмици срещу Ixodes hexagonus, Ixodes ricinus и Rhipicephalus sanguineus и за 4 седмици срещу Dermacentor reticulatus;

- За лечение на опаразитяване с бълхи (Ctenocephalides felis и Ctenocephalides canis). Ветеринарномедицинският продукт има незабавна и продължителна способност да убива бълхи при ново заразяване за период от 5 седмици.

- Ветеринарномедицинският продукт може да се ползва като част от лечебната стратегия за контрол на алергичен дерматит от ухапване от бълхи (FAD).

 

Гастроинтестинални нематоди

За лечение на опаразитяване с гастроинтестинални кръгли червеи и анкилостоми:

Toxocara canis незрели възрастни (L5) и възрастни;
Ancylostoma caninum L4 ларви, незрели възрастни (L5) и възрастни;
Toxascaris leonina възрастни;
Uncinaria stenocephala възрастни.

Други нематоди

За предпазване от сърдечен червей (Dirofilaria immitis);
За предпазване от ангиостронгилоза чрез намаляване степента на инфектиране с незрели възрастни (L5) форми на Angiostrongylus vasorum.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Да не се използва при свръхчувствителност към активните субстанции или към някой от ексципиентите.

 

ДОЗИРОВКА ЗА ВСЕКИ ВИД ЖИВОТНО, МЕТОД И НАЧИН НА ПРИЛАГАНЕ

Перорално приложение.
 

Доза

Ветеринарномедицинският продукт да се прилага в доза 1,2–2,4 mg/kg sarolaner, 0,024–0,048 mg/kg moxidectin и 5–10 mg/kg pyrantel съгласно таблицата по-долу:


Телесна маса (kg)

Концентрация на таблетката
3 mg/0,06 mg/12,5 mg

Концентрация на таблетката
6 mg/0,12 mg/25 mg

Концентрация на таблетката
12 mg/0,24 mg/50 mg

Концентрация на таблетката
24 mg/0.48 mg/100 mg

Концентрация на таблетката
48 mg/0,96 mg/200 mg

Концентрация на таблетката
72 mg/1,44 mg/300 mg

 1,25–2,5 kg  1          
 >2,5–5 kg    1        
 >5–10 kg      1      
 >10–20 kg        1    
 >20–40 kg          1  
 >40–60 kg            1
 >60 kg       Подходяща комбинация от таблетки

 

Метод на приложение

Таблетките могат да се приложат с или без храна.

 

Схема за третиране:

Схемата на третиране трябва да се основава на диагноза от ветеринарен лекар, местната епидемиологична обстановка и / или епидемиологичната обстановка в други зони, които кучето е посетило или ще посети. Ако въз основа на становището на ветеринарния лекар се налага повторно приложение на продукта, всяко последващо приложение трябва да се извършва с минимален интервал от 1 месец.

 

Продуктът трябва да се използва само при кучета, при които е показано едновременно лечение на опаразитяване с кърлежи / бълхи и стомашно-чревни нематоди. При липса на риск от смесено заразяване, да се използва паразитицид с по-тесен спектър на действие.

 

Лечение на инфестация с бълхи и кърлежи и стомашно-чревни нематоди:

Ветеринарномедицинският продукт може да се използва като част от сезонното лечение на опаразитяване с бълхи и кърлежи (в замяна на лечение с активен само срещу бълхи или кърлежи продукт) при кучета с едновременно диагностицирани гастроинтестинални нематодни инфекции. Еднократното приложение е ефикасно за лечението на опаразитяване със стомашно-чревни нематоди. След лечение на нематодните инфекциите, продължете третирането с продукт, активен срещу бълхи и кърлежи.

 

Профилактика на дирофилариоза и ангиостронгилоза:

Еднократното приложение освен това предпазва от заразяване с белодробни паразити (чрез намаляване на незрелите възрастни (L5) на A. vasorum) и болестта дирофилариоза (D. immitis) в продължение на един месец. Когато продуктът заменя друг продукт за профилактика на белодробна паразитоза или дирофилариоза, първата доза от продукта трябва да се приложи в рамките на един месец от последната доза от предишния ветеринарномедицински продукт. В ендемичните области на кучетата да се прилага продукт за профилактика на белодробни червеи и/или дирофилариоза на месечни интервали. Препоръчва се профилактиктичното третиране срещу дирофилариоза да продължи до най-малко 1 месец след последният контакт с комари.

 

СПЕЦИАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ПРОДУКТА
 

Да се съхранява далеч от погледа и на недостъпни за деца места.

Да се съхранява при температура под 30 °C.

Да не се използва този ветеринарномедицински продукт след изтичанe срока на годност, посочен върху картонената кутия и блистера след „Годен до“.

 

За повече информация, се обърнете към Вашия ветеринарен лекар.

Производител: ZOETIS
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

За ветеринарни лекари

Уеб дизайн и SEO М-Дизайн +

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето сърфиране. Ние ще приемем, че сте съгласни с това, но можете и да се откажете, ако желаете.