bg  en  

Внос и дистрибуция на ветеринарни медикаменти и фуражни добавки

Versican® Plus Bb Oral

Кучета
Versican® Plus Bb Oral
zoom Увеличи изображение

Versican Plus Bb Oral

 

КАКВО Е CIRDC?

Кучешкия Инфекциозен Респираторен Болестен Комплекс (CIRDC), понякога наричан Контагиозна Кучешка Кашлица или Инфекциозен Кучешки Трахеобронхит, е силно заразно и често срещано инфекциозно респираторно заболяване. Кучетата могат да бъдат изложени на инфекция всеки път, когато са в контакт с други кучета. Остарелият термин „Развъдна Кашлица“ вече не се използва, тъй като предполага, че само кучетата в развъдници са изложени на риск, където в действителност разпространението може да е по-ниско от очакваното, тъй като кучетата трябва да бъдат ваксинирани.

CIRDC може да засегне кучета, които се разхождат, по време на тренировки, в клубове за ловкост, в грумър салони или посещават групи за кученца или кучешки паркове.

CIRDC може да бъде причинен от различни вируси и бактерии, действащи самостоятелно или в комбинация. Честите патогени включват:

  • Bordetella bronchiseptica (бактерия)
  • Кучешки Параинфлуенца Вирус (CPiV)
  • Кучешки Аденовирус-2 (CAV-2)

Други микроорганизми обаче също могат да участват в заболяването. Освен това фактори като стрес, имунна недостатъчност, влажна и студена среда също допринасят за тежестта на заболяването.

 

КАК СE ПОЯВЯВА ИНФЕКЦИЯТА?

Подобно на грипа при хората, инфекцията възниква при директен контакт с други кучета, чрез малки капчици, предавани по въздуха. Ситуации, при които има интензивен контакт между кучета или многолюдни популации, представляват висок риск за инфекция. Те включват:

- Развъдници за кучета

- Кучешки училища и занимални

- Кучешки паркове

- Грумър салони

ВАЖНО е, че ВСИЧКИ социално активни кучета са изложени на риск от инфекция. Повечето кучета влизат в контакт с други кучета в ежедневието си, когато са на разходка или при приятели.

 

КАКВИ СА СИМПТОМИТЕ НА CIRDC?

CIRDC може да продължи от няколко дни до 2-3 седмици. Кучетата обикновено страдат от упорита, суха кашлица, която често звучи като гъши крясък.

Понякога кашлицата е последвана от силно давене, което създава впечатлението, че кучето се опитва да повърне или нещо е заседнало в гърлото му.

Други симптоми, които могат да се появят, включват треска, кихане, хрема, секреция от очите, загуба на апетит и умора.

Случаите могат да бъдат по-сложни и да се стигне до пневмония (кученца и животни в стресови ситуации или които имат отслабена имунна система).


КАК МОГА ДА ЗАЩИТА МОЕТО КУЧЕ ОТ CIRDC?

Ако вашето куче има редовен контакт с други кучета, отсяда в развъдници, посещава дневни грижи за кучета, играе в паркове за кучета или посещава изложби, се препоръчва ваксинация срещу ключовите патогени причиняващи CIRDC.
икона за отметка
За постигане на оптимална протекция срещу CIRDC вашият ветеринарен лекар ще защити вашето куче както срещу бактериалния патоген Bordetella bronchiseptica, така и срещу два вируса; парагрипен вирус и аденовирус, което дава най-цялостната налична защита срещу болестния комплекс.

За повечето развъдници, за събития като изложби или курсове за обучение на кучета се изисква доказателство за ваксинация срещу CIRDC.

Когато повече кучета във всяка популация бъдат ваксинирани, е по-малко вероятно инфекцията да се разпространи и по този начин броят на кучетата със симптоматично заболяване намалява.

Bordetella bronchiseptica засяга 78% от кучетата с остри респираторни заболявания. Затова е важно да предпазите кучето си от тази бактерия, като част от тяхната програма за превантивна ваксинация.

Ваксинацията срещу Bordetella bronchiseptica вече може да се прилага ОРАЛНО, директно върху лигавицата в областта между бузата и зъбите.

https://www2.zoetis.co.uk/products-solutions/dogs/cirdc


Попитайте Вашия ветеринарен лекар как да защитите своето куче!


 

ВИДОВЕ ЖИВОТНИ, ЗА КОИТО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ВМП

Кучета. 

 unnamed

 

АКТИВНАТА(ИТЕ) СУБСТАНЦЯ(ИИ) И ЕКСЦИПИЕНТА (ИТЕ)

Всяка доза от 1 ml съдържа:

 

Активна субстанция:

Лиофилизат:

Жив атенуиран Bordetella bronchiseptica, щам 92B 1.4 x 108 - 5.5 x 109 CFU*/доза

 

* CFU: колония образуващи единици

 

Ексципиент: 

Разтворител:

Purified water 

Прозрачен, безцветен разтвор.

 

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ

За активна имунизация на кучета на възраст 8 седмици или по-големи за намаляване на клиничните признаци и екскреция след инфектиране с Bordetella bronchiseptica.

Начало на имунитета: 3 седмици.

Продължителност на имунитета: 12 месеца.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Няма.

 

ДОЗИРОВКА ЗА ВСЕКИ ВИД ЖИВОТНО, МЕТОД И НАЧИН(И) НА ПРИЛАГАНЕ

Перорално приложение.

Начална ваксинация:

Ваксинирайте с една доза от 1ml на куче на възраст над 8 седмици.

Реваксинация:

Една доза годишно.

 

СПЕЦИАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ПРОДУКТА

Да се съхранява далеч от погледа и на недостъпни за деца места.

Да се съхранява и транспортира в охладено състояние (2 °C – 8 °C).

Да не се замразява.

Да се пази от светлина.

Да не се използва този ветеринарномедицински продукт след изтичанe срока на годност, посочен върху етикета.

Срок на годност след разтваряне, съгласно указанията: използвайте незабавно.

 

За повече информация се обърнете към вашия ветеринарен лекар.

 

 

Производител: ZOETIS
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

За ветеринарни лекари

Уеб дизайн и SEO М-Дизайн +

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето сърфиране. Ние ще приемем, че сте съгласни с това, но можете и да се откажете, ако желаете.