bg  en  

Внос и дистрибуция на ветеринарни медикаменти и фуражни добавки

Suvaxyn Circo+MH RTU

Suvaxyn Circo+MH RTU
zoom Увеличи изображение

Какво представлява Suvaxyn Circo+MH RTU и за какво се използва?

Suvaxyn Circo+MH RTU е ветеринарна ваксина, която се използва за защита на прасета на възраст над 3 седмици срещу инфекции със свински цирковирус и бактериите Mycoplasma hyopneumoniae. Инфекциите, свързани със свинския цирковирус тип 2 (PCV2), включват симптоми като загуба на тегло или закържавяване, увеличени лимфни възли, затруднено дишане, побледняване на кожата и жълтеница (пожълтяване на кожата). Инфекцията с Mycoplasma hyopneumoniae при прасета причинява заболяване на дихателните пътища, наречено ензоотична пневмония. Засегнатите прасета често имат кашлица и не се развиват добре. Suvaxyn Circo+MH RTU съдържа инактивирани (умъртвени) активни субстанции, извлечени от свински цирковирус тип 2 и бактерии Mycoplasma hyopneumoniae.

 

Как се използва Suvaxyn Circo+MH RTU?

Suvaxyn Circo+MH RTU, който се предлага под формата на течност за инжектиране, се прилага на прасета на възраст над три седмици под формата на еднократна инжекция в мускула на врата зад ухото. Защитата започва три седмици след ваксинацията и продължава 23 седмици след ваксинацията. Suvaxyn Circo+MH RTU се отпуска по лекарско предписание. За повече информация вижте листовката.

 

Как действа Suvaxyn Circo+MH RTU?

Suvaxyn Circo+MH RTU е ваксина. Ваксините действат, като „обучават“ имунната система (естествените защитни сили на организма) как да се защитава срещу дадено заболяване. Ваксината съдържа малки количества протеин от PCV2 и цели бактерии Mycoplasma hyopneumoniae, които са умъртвени (инактивирани), така че да не причиняват заболяване. При прилагането на Suvaxyn Circo+MH RTU на прасета, имунната система на животните разпознава вирусния протеин и бактериите като „чужди“ и произвежда антитела срещу тях. В бъдеще, ако животните са изложени на вируса или на бактериите, имунната им система може да реагира по-бързо. Това ще помогне прасетата да бъдат защитени от инфекции със свински цирковирус и Mycoplasma hyopneumoniae. Suvaxyn Circo+MH RTU съдържа също аджуванти (съставки, които засилват имунния отговор), наречени сквален, полоксамер 401 и полисорбат 80.


 

Suvaxyn Circo+MH RTU

 

СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИТЕ СУБСТАНЦИИ И ЕКСЦИПИЕНТИТЕ

Всяка доза (2 ml) съдържа:

 

Активни субстанции:

Инактивиран рекомбинантен химерен свински цирковирус тип 1, съдържащ свински цирковирус тип 2 ORF2 протеин

2.3 – 12.4 RP*

Инактивирана Mycoplasma hyopneumoniae, щам P-5722-3

1.5 – 3.8 RP*

 

Аджуванти:

Squalane 0.4% (v/v)
Poloxamer 401 0.2% (v/v)
Polysorbate 80 0.032% (v/v)

 

Ексципиенти:

Thiomersal   0.2 mg

 

*Единица за относителна ефикасност, ELISA количествено определяне на антигена (in vitro тест за ефикасност), сравнен с референтна ваксина.

Бяла хомогенна емулсия.


ВИДОВЕ ЖИВОТНИ, ЗА КОИТО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ВМП

Прасета (за угояване).

 

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ

За активна имунизация на прасета на възраст над 3 седмици срещу свински цирковирус тип 2 (PCV2) за намаляване количеството на вируса в кръвта и лимфоидните тъкани и отделянето с фекалиите, причинени от инфекция с PCV2.

За активна имунизация на прасета на възраст от 3 седмици срещу Mycoplasma hyopneumoniae, за намаляване на белодробните лезии, свързани с инфекция с M. Hyopneumoniae.

Начало на имунитета: 3 седмици след ваксинация.

Продължителност на имунитета: 23 седмици след ваксинация.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Няма.

 

ДОЗИРОВКА ЗА ВСЕКИ ВИД ЖИВОТНО, МЕТОД И НАЧИН НА ПРИЛАГАНЕ

За интрамускулно приложение.

Еднократно интрамускулно инжектиране във врата зад ухото по една доза (2 ml) на прасе на възраст над 3 седмици.

 

КАРЕНТЕН СРОК

Нула дни.

 

СПЕЦИАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ПРОДУКТА

Да се съхранява далеч от погледа и на недостъпни за деца места.

Да се съхранява и транспортира в охладено състояние (2 °C – 8 °C).

Да не се замразява.

Да се пази от светлина.

Да не се използва този ветеринарномедицински продукт след изтичанe срока на годност, посочен върху етикета и картонената кутия след “Годен до”. Срокът на годност отговаря на последния ден от този месец.

След отваряне на флакона използвайте незабавно.

Производител: ZOETIS
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

За ветеринарни лекари

Уеб дизайн и SEO М-Дизайн +

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето сърфиране. Ние ще приемем, че сте съгласни с това, но можете и да се откажете, ако желаете.