bg  en  

Внос и дистрибуция на ветеринарни медикаменти и фуражни добавки

Suvaxyn PRRS MLV - SUVAXYN® PRRS MLV

Suvaxyn PRRS MLV - SUVAXYN® PRRS MLV
zoom Увеличи изображение

Какво представлява Suvaxyn PRRS MLV и за какво се използва?

Suvaxyn PRRS MLV е ветеринарна ваксина, която се използва за защита на прасета срещу респираторен и репродуктивен синдром при свине (PRRS). Това вирусно заболяване при прасета може да доведе до понижаване на темповете на опрасване (раждане), увеличаване на абортите, на броя на мъртвородените прасенца, на мумифицираните фетуси и на живородените слаби прасенца и смъртните случаи. Възможно е също заболяване на дихателните пътища, което може да доведе до по-голям брой смъртни случаи при сучещи и отбити прасета. Suvaxyn PRRS MLV съдържа модифициран щам на жив вирус на PRRS, щам 96V198, който е отслабен, така че да не може да причини заболяване.

 

Как се използва Suvaxyn PRRS MLV?

Suvaxyn PRRS MLV се предлага под формата на лиофилизат (замразени и изсушени топчета) и разтворител за приготвяне на инжекционна суспензия и се отпуска по лекарско предписание. Suvaxyn PRRS MLV се прилага като единична инжекция при прасета за угояване на възраст от 1 ден и повече. На младите женски (които все още не са раждали) и на израсналите свине (които са раждали) се прилага единична инжекция преди въвеждането им в стадото, около 4 седмици преди заплождане, и допълнителна инжекция на всеки 6 месеца. Масова ваксинация се прилага в стада, за които е известно, че в тях присъства вирус на европейския щам на PRRS. Ваксината започва да действа 21 дни след ваксинирането, а имунитетът продължава 26 седмици след ваксинирането.

За практическа информация относно употребата на Suvaxyn PRRS MLV, прочетете листовката или попитайте своя ветеринарен лекар или фармацевт. Suvaxyn PRRS MLV (ваксина (жива) срещу вируса на респираторен и репродуктивен синдром при свинете

 

Как действа Suvaxyn PRRS MLV?

Suvaxyn PRRS MLV е ваксина. Ваксините действат, като „обучават“ имунната система (естествените защитни сили на организма) как да се защитава срещу дадено заболяване. Suvaxyn PRRS MLV съдържа отслабен щам на вируса PRRS. Когато ваксината се прилага на прасе, неговата имунна система разпознава вируса като „чужд“ и произвежда антитела срещу него. В бъдещето имунната система ще реагира по-бързо срещу вируса. Това помага за предпазване на прасетата от заболяването.

 

Suvaxyn PRRS MLV лиофилизат и разтворител за инжекционна суспензия за прасета.


 

Suvaxyn PRRS MLV - SUVAXYN® PRRS MLV

 

СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНАТА СУБСТАНЦИЯ И ЕКСЦИПИЕНТИТЕ

Всяка доза (2 ml) съдържа:

 

Лиофилизат:

Активна субстанция:

Жив модифициран PRRSV*, щам 96V198: 102.2 – 105.2 CCID50**

 

*Вирус на репродуктивен и респираторен синдром при свинете

**Инфекциозна доза клетъчна култура 50%

 

Разтворител:

Натриев хлорид 0.9 % разтвор: qs 1 доза

 

Лиофилизат: белезникава, изсушена чрез замразяване пелета.

Разтворител: прозрачен, безцветен разтвор.

 

ВИДОВЕ ЖИВОТНИ, ЗА КОИТО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ВМП

Прасета (прасета за угояване, млади женски и свине).

 pig

 

 

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ

За активна имунизация на клинично здрави прасета на възраст от 1 ден в среда, контаминирана с вирус на репродуктивен и респираторен синдром при свинете (PRRS), за редуциране на виремията и назалните изменения, причинени от инфектиране с Европейски щам на PRRS вирус (генотип 1).

Начало на имунитета: 21 дни след ваксинация.

Продължителност на имунитета: 26 седмици след ваксинация.

Прасета за угояване:

В допълнение, проучванията при провокация, направена 26 седмици след ваксинация, показват, че ваксинацията на еднодневни серонегативни прасенца значително намалява белодробните лезии. Доказано е, че ваксинирането на серонегативни прасенца на 2 седмици значително намалява белодробните лезии и орални изменения след провокация, направена 28 дни и 16 седмици след ваксинация.

Млади женски и свине:

В допълнение, доказано е, че ваксинирането преди оплождане на клинично здрави млади женски и свине, които не са свободни от PRRS вирус (поради предходна ваксинация срещу PRRS вирус или поради излагане на PRRS вирус чрез полево инфектиране) или са свободни от PRRS вирус, може да намали трансплацентарното инфектиране с PRRS вирус по време на последното тримесечие от бременността и да редуцира свързаното с това неблагоприятно въздействие върху репродуктивните функции (намаляване на броя на мъртвородените, заразяване на прасенцата по време на раждане и отбиване, белодробни лезии и вирусно натрупване в белите дробове на прасенцата при отбиване).

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Да не се използва в стада, където наличието на Европейски щам PRRS вирус не е доказано чрез надежден диагностичен метод.

Да не се използва при нерези, които произвеждат семенна течност, тъй като PRRS вирус се отделя със семенната течност.

Да не се използва при свободни от PRRS вирус, бременни млади женски и свине във втората половина на бременността, защото ваксиналният щам може да премине през плацентата. Прилагането на ваксината при бременни, свободни от PRRS вирус, млади женски и свине във втората половина на бременността може да се отрази на техните репродуктивните функции.

 

ДОЗИРОВКА ЗА ВСЕКИ ВИД ЖИВОТНО, МЕТОД И НАЧИН НА ПРИЛАГАНЕ

Интрамускулно приложение: 2 ml във врата.

Прасета за угояване: една доза от 2 ml се прилага на прасета на възраст над 1 ден.

Млади женски прасета и свине: една доза от 2 ml се прилага преди въвеждането на свинете в стадото, приблизително 4 седмици преди заплождане. Една бустерна доза се прилага на всеки 6 месеца.

 

КАРЕНТЕН СРОК

Нула дни.

 

СПЕЦИАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ПРОДУКТА

Да се съхранява далеч от погледа и на недостъпни за деца места.

Да се съхранява и транспортира в охладено състояние (2 °C – 8 °C).

Разтворителят може да се съхранява извън хладилник при температура 15 °C – 25 °C.

Да не се замразява.

Да се пази от светлина.

Да не се използва този ветеринарномедицински продукт след изтичанe срока на годност, посочен върху етикета и картона след Годен до.

Срок на годност след реконституиране: използвай незабавно.

Производител: ZOETIS
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

За ветеринарни лекари

Уеб дизайн и SEO М-Дизайн +

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето сърфиране. Ние ще приемем, че сте съгласни с това, но можете и да се откажете, ако желаете.